În cele ce urmează voi povesti demersul înfăptuit acum ceva timp în legătură cu analiza denumită polisomnografică.

În cazul pacienților cu PWS există ca măsură ameliorativă administrarea hormonului de creștere, care este unicul „tratament” în sensul clasic, pe lângă terapiile ce trebuie începute cât mai devreme.

Pentru ca hormonul de creștere să poată fi „primit” și administrat, este necesar, conform protocolului actual stabilit pentru bolile rare, să fie efectuate o serie de analize, precum nivelul hormonului în organism (prin prelevarea unei probe de sânge), examen O.R.L. și analiza somnului pentru a stabili calitatea acestuia, dacă există tulburări (apnee) și gravitatea lor sau nivelul oxigenului, etc.

Deoarece restul analizelor pot fi făcute în baza unor trimiteri, adică pot fi decontate, a existat un interes aparte în privința acestui tip de analiză, în special în cazul copiilor, deoarece, așa cum veți vedea, sunt puține locuri în care se pot realiza și cu rezultatele dorite.

Prin urmare, am luat hotărârea să depunem o petiție pentru a vedea în ce măsură se pot deconta costurile cu analiza făcută în cadrul unei policlinici private.

Iată documentul AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *